عنوان ایده

غمگساران مسجدی

اولین صندوق امداد را جوانان مسجد جلیلی تهران بنیان گذاشتند. همین ایده بعدها در فرمان امام خمینی(رحمه‌الله) برای تشکیل صندوق کمیته امداد برای همه نیازمندان تبلور یافت و جنبه‌ای سراسری و ملی یافت. تشکیل کمیته امداد که خود بتواند از این صندوق و خیرین آن حمایت کرده و آن را ساماندهی کند از ضروریات و نشانه‌های یک مسجد فعال است:

ایده

تشکیل کمیته امداد"غمگساران مسجدی" در مسجد

مسئله

نامناسب بودن وضعیت ارتباط نیازمندان با مسجد؛ از ابراز نیاز گرفته تا مراحل رسیدگی به نیاز

شرح ایده

نه در اهمیت غمگساری تردیدی هست و نه ناشایست بودن وضعیت فعلی ابراز فقر که در بسیاری از مساجد شاهد آن هستیم قابل چشم‌پوشی است. لذا با توجه به کراهت شدید تکدی‌گری، شایسته است که مساجد برای هدفمند ساختن کمک‌های مردمی و هدایت آن به سمت نیازمندان واقعی،ساز و کار ویژه‌ای جهت این امر داشته باشند. لذا پیشنهاد می‌شود که:

نخست متولیان مسجد(مخصوصا امام جماعت) بر اهمیت امداد به مومنان و دستگیری از ایشان تاکید کنند.(لااقل یک سخنرانی مهیّج در این زمینه انجام شود).

بر ناپسند بودن گداپروری تاکید شود.

کمیته‌ای جهت شناسایی مستمندان، جمع کمک‌ها و رساندن صدقات به نحو شایسته به ایشان تشکیل شود.

بایدها

کمیته مذکور زیر نظر امام جماعت باشد.

در شناسایی و بازدید از محل زندگی فقرا، احتیاطات لازم از قبیل رعایت مسائل شرعی در برخورد با نامحرم(مخصوصا هنگامی که مددجو از بانوان بی‌سرپرست است) و حفظ شأن و آبروی افراد مورد تاکید قرار گیرد.

علاوه بر شناسایی مستمندان واقعی، امتیازاتی همچون مومن بودن و اهل ابراز نبودن و...برای اولویت‌بندی مدّنظر قرار گیرد.

زینت‌ها و مستحبات

از افراد مسنّ در ترکیب اعضای کمیته بهره جسته شود.

برای فقرا شناسنامه صادر شود(یعنی مجموعه‌ای از اطلاعات ضروری ایشان مورد ثبت و ضبط قرار گیرد).

از تکدی گری در مسجد جلوگیری به عمل آید(هر کس علنا ابراز فقر کرد او را متوجه مسئول کمیته کنند).

گزارش عملکرد کمیته در فواصل زمانی مناسب به اطلاع خیرین رسانده شود تا ضمن جلب اعتماد بیشتر، نمایشی از یک تعاون منسجم هم صورت پذیرد.

غیر از کمک‌هایی که به صورت منظم در اوقاتی چون شب‌های جمعه و... جمع آوری می‌شود، برنامه‌ای ثابت، همچون ذبح گوسفند در اول هر ماه قمری و توزیع آن بین فقرا، وجود داشته باشد و عده‌ای عضو ثابت در این طرح مشارکت کنند و مسئول کمیته هم قبل از موعد مذکور(مثلا اول هر ماه) از طریق امکانات موجود(پیامک، شبکه تلگرام و...) به اعضا یادآوری و هم پس از آن حتما گزارش اجرا داشته باشد.

پشتوانه نظری

مجموعه آیات و روایاتی که بر تعاون مومنانه و تلاش برای قضاء حوائج مومنان تاکید دارند.

مقام معظم رهبری(پیام به اجلاس19نماز): مسجد باید رابطه‌ی خود را با ...غمدیدگانی که غمگساری می‌جویند...برقرار و مستحکم کند.

ایده‌های مرتبط در بانک ایده

صندوق قرض‌الحسنه مسجد(نمایش)

تاسیس صندوق قرض‌الحسنه مسجد

موسسه خیریه مسجد(نمایش)

تشکیل صندوق خیریه مسجد و شناسایی افراد نیازمند و کمک به آنها به شیوه‌ای معین و آبرومندانه از سوی مسجد محل

گلریزان مسجدی(نمایش)

برگزاری گلریزان مسجدی برای حل مشکلات جوانانی که تازه ازدواج کرده‌اند، همچنین حل مشکلات اجتماعی دیگر همچون آزادای زندانیان دربند، معالجه بیماران محل، تهیه دارو برای بیماران صعب‌العلاج، تهیه سیسمونی کودک و تامین هزینه تحصیلی دانش‌آموزان و دانشجویان بی‌سرپرست.

برای نظر دادن ابتدا باید به سیستم وارد شوید. برای ورود به سیستم روی کلید زیر کلیک کنید.