شعرخوانی غدیر
ایده: برگزاری محافل ادبی و شعرخوانی با موضوع عید غدیر و ولایت در مساجد و بقاع متبرکه
مشروح ایده
مضامین ادبی شیعه در طول تاریخ بلند خود، شامل بر مدح و منقبت ائمه معصوم علیهالسلام با هدف زدودن شبهات، پاسخ به افترائات علیه شیعه، شرح مظالم حکام جور و ذکر مراثی، مناقب و مصائب اهلبیت علیهالسلام بوده است. یکی از موضوعات مهم در کلام شعرای شیعه، ذکر فضائل علی(ع)، مناقب آن حضرت، واقعه غدیرخم، همچنین طرح ولایت ایشان بوده است.
ایام آسمانی دهه ولایت و امامت فرصت دوباره ذکر مناقب اهلبیت و مقام الهی ایشان در آیینه شعر و ادب است. چرا که شعرای غدیر، در واقع تلاش دارند تا حقیقت و مستند غدیر را بدون تغییر تنها در قافیهای موزون بیان دارند و بدیهی است این قالب در بیان حقیقت موثر خواهد بود. مساجد میتوانند با برگزاری محافل ادبی و شعرخوانی با موضوع عیدغدیر و ولایت با حضور شاعران و ادیبان هر شهر در احیاء این سنت سهیم باشند.
بایدها و نبایدها
دعوت از شاعران و ادیبان جهت ارائه اشعار خود در مساجد
معرفی موضوعات متناسب با مناسبت غدیر جهت تمرکز بخشیدن به اشعار
ایجاد جایگاه مناسب شعرخوانی در مسجد جهت تکریم شاعران مذهبی
مستحبات و زینتها
برگزاری مشاعره بین حضار و گروههای سنی مختلف
برگزاری مسابقه حفظ از اشعار معروفی همچون شعر "علی ای همای رحمت" مرحوم شهریار
دستاوردهای ایده
ترویج مناقب و فضائل اهلبیت در فرهنگ عمومی جامعه
رشد و پویایی شعر دینی به ویژه سنت غدیریهسرایی
احیاء سنت شعرخوانی و مدیحهسرایی در محافل دینی
پشتوانه نظری
اهلبیت علیهالسلام از شعرخوانی و سرودههای دینی حمایت کردهاند چنانچه نام شعرای بزرگی در زمره اصحاب ائمه معصوم دیده میشود همچون دعبل خزائی، سید رضی، کمیت اسدی و...اهلبیت علیهالسلام در موقعیتهای مختلف از شعرا و مادحان دینی خواستهاند که در زنده کردن روح انسانها و ترویج دین تلاش نمایند همچنان که کشَی، از علمای بزرگ رجال در کتاب رجال خود از ابوطالب قمی آورده که روایت میکند:
"چند شعری سرودم و به محضر امام باقر(ع) فرستادم و در ضمن اشعارم از پدر امام باقر(ع) نیز یادی کردم. از حضرت تقاضا کردم اجازه فرمایند تا در مصیبت پدرشان نیز نوحهسرایی کنم. حضرت در جواب نوشتند: اشکالی نیست که هم برای پدرم هم برای من نوحهسرایی کنی، خدا به تو جزای نیک دهد".