عنوان ایده

هر مسجد یک پایگاه
مایه اصلی شجره طیبه بسیج، نیروی انسانی آن است، ملتی بی‌انتها که خود می‌تواند نماینده مردم در همه عرصه‌های زندگی باشد و نه تنها پایگاه بلکه مسجد، محله و تکیه را هم سنگر جهاد خود سازد:
ایده: با توجه به اینکه در بسیاری از مساجد و تکایا استعداد تاسیس پایگاه بسیج وجود دارد می‌توانیم در هر مکان هدف یک پایگاه داشته باشیم بدون آنکه نیازمند تاسیس پایگاه باشیم.
مشروح ایده
از آنجائی که در مساجد یا فضاهائی که یک پایگاه بسیج شروع به فعالیت می‌کند، در حوزه پیرامونی امکان راه‌اندازی پایگاه جدیدی نیست ولی بسیاری از مساجد، تکایا و فضاهای فرهنگی استعداد تاسیس پایگاه بسیج را دارند به این ایده رسیدیم که می‌توانیم در هر مکان هدف یک پایگاه داشته باشیم بدون اینکه نیاز به تاسیس پایگاه داشته باشیم.
هر پایگاه مقاومت شورایی متشکل از چندین عضو دارد که نیاز نیست همه آن هسته‌ها در مکان هدف وجود داشته باشند. فرماندهی، نیروی انسانی، تربیت و آموزش، عملیات ارکان بسیار مهمی هستند که نیاز داریم معاونتی در مکان هدف داشته باشند.
برای مثال مسجد حضرت فاطمه‌الزهرا(س) پایگاهی دارد به نام حضرت ابوالفضل(ع). در همسایگی این مسجد، مسجد امام حسن مجتبی(ع)، مسجد حضرت امّ‌البنین(س)، حسینیه حضرت ولیعصر(عج)، حسینیه حضرت علی‌اکبر(ع) و مسجد فخّار هستند.
تشکیل هسته‌های فعال
آیا بایستی هر کدام یک پایگاه مقاومت فیزیکی مستقر داشته باشند؟ در شرایط ایده‌آل احتمالا بله. اما اگر هسته را چالاک کنیم چطور؟ ارکان اصلی همگی معاونینی دارند که کارهای مرتبط را در محل انجام می‌دهند. از امکانات مکان هدف بهره می‌برند و با توجه به ظرفیت‌های هدف، توان پایگاه چند برابر می‌شود .به لحاظ نیرو (کمی و کیفی)، امکانات، فضا و ...
چالش بزرگ هر پایگاه نیروی متخصص است. در این طرح برای مثال یک نیروی انسانی حداقل 2-3 کارآموز بدل دارد که می‌توانند جایگزین وی شوند و آشنایی با کار مرتبط نیز دارند و در واقع امتحان پس داده‌اند.
بایدها و نبایدها
اجرای طرح "هر مسجد یک پایگاه" نیازمند فراهم کردن پیش‌نیازهایی است:
♦جانمایی مساجد، مدارس، هیئات مذهبی، اماکن تفریحی و ورزشی
♦آمایش و بانک اطلاعاتی نخبگان مناطق و مربیان
♦برنامه‌ریزی استعداد و چالش‌ها مناطق و محلات با استعداد مثلا در بوم‌گردی، پوشش کارگری و...
♦حلقه صالحین مدیران فرهنگی (منظور از مدیران فرهنگی هیات امنای مساجد، ائمه جماعات، روسای هیئات و ...) که برای کل منطقه درنظر گرفته می‌شود. مثلا منطقه‌ای مشکل طلاق یا اعتیاد یا ماهواره دارد. به صورت کلان برنامه‌ریزی می‌شود و هر کس گوشه‌ای از کار را حمایت و اجرا می‌کند. کار خرد می‌شود و در کل یک کار بزرگ انجام می‌گیرد).
برای نظر دادن ابتدا باید به سیستم وارد شوید. برای ورود به سیستم روی کلید زیر کلیک کنید.